De Veiligheidsladder

De Veiligheidsladder van het NEN stimuleert het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen. De ladder biedt kaders voor bedrijven die in diverse sectoren werkzaam zijn. Het maakt daarbij niet uit of je opdrachtgever of leverancier bent.

De ladder zelf, heeft 5 treden. Deze zeggen wat over de ontwikkelingsfase waarin een bedrijf zit op het gebied van veiligheidsbewustzijn.

In welke fase zit jouw bedrijf?

Vind je investeren in veiligheid onnodig kostenverhogend? Ben je ervan overtuigd bent dat je alles goed doet en topkwaliteit levert? Wacht je af tot er iets misgaat en neem je dan maatregelen? Dan sta je op de eerste 2 treden van de veiligheidsladder.

Ben je al verder, maar kijkt het management bij maatregelen voor veiligheid primair wat deze direct opleveren? Dan is er bewustzijn en ben je al halverwege.

Bij steeds meer bedrijven zit veilig werken al tussen de oren. Het heeft een hoge prioriteit en er wordt voortdurend in geïnvesteerd. Klanten waarderen je gedrag en kiezen jou hierdoor eerder als leverancier.

De hoogste trede daarin is het vooruitstrevende bedrijf. Veiligheid zit echt ingebakken in het denken en doen van alle medewerkers. Veiligheid is onderdeel bij elke evaluatie. Het is een tweede natuur.

Hoe helpt Atrop je de trap te nemen?

Wij begeleiden bedrijven die gemotiveerd zijn om de trap op te klimmen. We analyseren de huidige situatie door bedrijfsbezoek, interviews met medewerkers en we bevragen het management. We bezoeken ook werklocaties.

We kijken welke kwaliteitssystemen aanwezig zijn en hoe deze ingezet worden. Vervolgens maken we een veranderplan met praktische, haalbare en meetbare stappen. We begeleiden je van tree tot tree naar het doel.

Weten hoe we jou de trap op kunnen helpen?