RI&E-trajecten

Een Risico Inventarisatie en Evaluatie is bedoeld om de veiligheid en gezondheid op de werkvloer te verbeteren. Je wil risico's zoveel mogelijk beperken. Een RI&E is zo belangrijk dat deze inmiddels voor elk bedrijf zelfs verplicht is. Alleen ZZP'ers zijn uitgezonderd. Tenminste, als ze geen gebruik maken van uitzendkrachten of stagiars.

Hoe helpen wij met jouw RI&E?

De RI&E voer je samen met onze adviseur uit. Deze werkt weer samen met een veiligheidskundige. Onze adviseur gaat samen met jou en je medewerkers aan de slag. Samen brengen we de aandachtspunten met betrekking tot gezondheid en veiligheid op de werkvloer in kaart. Op basis daarvan bepalen we actiepunten. Deze actiepunten leggen we vast in een Plan van Aanpak. In dat plan staan concrete acties en de prioriteit waarin je ze gaat uitvoeren.

Een RI&E is overigens noodzakelijk om een VCA-certificering in te kunnen gaan. Hou dat dus goed in de gaten. Atrop helpt je met beide processen. Het is altijd slim om de begeleiding bij één partij neer te leggen. De kennis van de RI&E helpt weer bij de begeleiding naar de VCA-bedrijfscertificering. Dat scheelt het wiel opnieuw uitvinden en dus kosten.

Maak vrijblijvend kennis over onze RI&E begeleiding