ISO-certificering

"We gaan geen ISO doen, want dat kost bergen geld en je moet ontzettend veel processen volgen. Dat is allemaal lastig, vertragend en duur. Bovendien kunnen we het als bedrijf nooit aan."

Dit is ongeveer het grootste misverstand over ISO dat bestaat. In grote lijnen is ISO niks anders dan opschrijven en vastleggen hoe je werkt en je daar vervolgens ook aan houden. En daar toetst een ISO-auditor je periodiek op.

ISO standaarden gaan eigenlijk over niks anders dan de beste manier waarop je een doel bereikt. Dus niet de enige manier. ISO kan gaan over veel gebieden, de bekendste zijn kwaliteitstandaarden (ISO-9000), Informatiebeveiliging (ISO 27001) en omgeving en milieu (ISO 14001).

Het is niet voor niks dat in eigenlijk elke aanbesteding of uitvraag ISO verplicht wordt gesteld om überhaupt in te mógen schrijven.

Atrop begeleidt jouw organisatie op weg naar ISO 9001:2015 en ISO 14001:2015.

ISO 9001:2015

Het meest bekende en voorkomende ISO-certificaat. Voor eigenlijk alle soorten en maten bedrijven in elke branche. ISO 9001 gaat over kwaliteit. Niet van je producten zelf, daar zijn andere normeringen voor (denk aan NEN, en CE-markeringen). ISO 9001 gaat over de kwaliteit van je organisatie; de processen binnen je bedrijf. Het verkoopproces, de orderverwerking, de nazorg, je helpdesk.

ISO 9001 zegt dus niet hoe je moet verkopen, factureren enzovoorts. Onder ISO leg je vast hoe je werkt en hoe de processen met elkaar samenhangen. Natuurlijk kan je zaken misschien handiger of efficiënter doen, maar je hoeft dus niet je bedrijf om te gooien voor ISO.

En daarom zijn wij er! We helpen je jouw processen in kaart te brengen en vast te leggen. Zo zorgen we ervoor dat je met een gerust hart het certificeringstraject in kunt gaan, waarbij wij je begeleiden en ontzorgen.

ISO 14001:2015

ISO 14001 is voor overheden en bedrijven wereldwijd steeds belangrijker geworden. Ondernemingen zijn er nog wel om winst te maken en werkgelegenheid te bieden, maar de ecologische voetafdruk daarbij wordt minstens zo belangrijk gevonden. Hoe gaat jouw organisatie om met het milieu en de uitstoot van schadelijke stoffen?

ISO 14001:2015 helpt je om je omgevingsverantwoordelijkheden te managen. Met deze ISO-certificering doe je dit op een systematische manier. Deze draagt dan weer bij aan de omgevingspijler binnen je streven naar duurzaamheid.

Je wil wel, maar weet niet hoe? We helpen je! Met het in kaart brengen van je milieuprestaties, het vervullen van compliancy-eisen en het bereiken van je milieudoelstellingen. We begeleiden je bij het volledige certificeringstraject.

Weten hoe we jouw met ISO kunnen helpen?