Over VCA

De VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu)- checklist Aannemers, of kortweg Veiligheid Checklist Aannemers (VCA), helpt om binnen het bedrijf, op de werklocatie en op de werkplek meer veiligheidsbewustzijn te creƫren. De bedoeling is om het aantal VGM-incidenten en ongevallen te verminderen. De VCA- bedrijfscertificering toetst bedrijven objectief en structureel op hun VGM-beleid.

Naast VCA-cursussen voor de uitvoerende medewerkers, B-VCA, geven we de cursus VCA-VOL. Deze is bedoeld voor (direct) leidinggevenden en behandelt de bredere aspecten van veiligheidsbewustzijn. Denk hierbij aan kennis over gevaarlijke stoffen.

Over de training

Doel

Het is belangrijk dat medewerkers zich bewust zijn wat de gevolgen van hun handelen. Meestal gaat het goed, maar een ongeluk zit maar al te vaak in een klein hoekje.

In de training vergroten we de kennis en vaardigheden van je medewerkers en helpen we aan een grotere bewustwording van veiligheidsrisico's.

Wat benoemen de regels niet alleen, maar leggen ook uit waarom deze uiteindelijk de medewerkers zelf verder helpen.

Voor wie?

De cursus is bedoeld voor personen die werken bij VCA-gecertificeerde bedrijven of bij opdrachtgevers die het VCA-certificaat verplicht stellen.

De cursusduur bepalen we in gezamenlijk overleg en sluit aan op uw wensen en de samenstelling van de groep.

De cursus wordt in-company gegeven.

Hiervoor zetten we alleen vakbekwame en ervaren leerkrachten in, die hun sporen hebben verdiend op dit vakgebied.

Examen

Bij deze training hoort een onafhankelijke beoordeling en toetsing.

Het examen wordt afgenomen door een bij het SSVV-exameninstituut (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) aangesloten organisatie.

Het examen kan in meerdere talen afgenomen worden en zelfs een voorleesexamen is mogelijk.

Bij voldoende resultaat ontvangt de cursist een certificaat en een pasje. Het certificaat is 10 jaar geldig.

Neem contact op